MINA BESÖKARE
fr.o.m. 081024
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:

Update 2

Började prata om distanskursen jag gjorde i våras när jag träffade Frank å Gök nu ihelgen.
Kom på att jag inte gjort nån update än på hur den kursen gick. (För de som inte vet gick jag en distanskurs på Högskolan i Kristianstad som hette Grafisk Design 1.  Där fick man lära sig Illustrator å vissa moment handlade även om Photoshop)

Delmoment 1
Första delmomentet handlade om att göra en stiliserad självporträtt med ett beskrivande ord omsig själv.
Detta blev mitt bidrag:

orginalbilden

Delmoment 2
Andra delmomentet gick ut på att göra visitkort å logga för 2 olika företag (som jag inte fick välja själv kan tilläggas) Valde Låssmed och Florist å detta blev resultatet:



Delmoment 3
På det tredje delmomentet skulle man välja ett av företagen man gjorde loggan för och göra en poster eller flyer. (Jag valde Floristen och att göra en poster) man skulle även göra designen för en hemsida för företaget.
Blev nöjd med hemsidan, men postern kanske blev sådär ... :)



Delmoment 4
Under delmoment 4 skulle man ut påvalfri plats å göra en observation. Sedan skulle man omvandla alla intryck man fick från det ställe man observerada å göra en egen illustriation. Man kunde själv välja hur man ville utföra det. Jag valde att göra så här:



min inspiration kom från tenorenparken



Delmoment 5
Så till sist i delmoment 5 skulle jag använda mig av samma företag som i delmoment 3 och utveckla det. Göra en stilmall om hur man skulle använda typsnitt, färgteman å logotypen när man marknadsförde företaget.
Av detta blev det bara et word-dokument, så tyvärr finns det inga bilder...men bra tyckte jag det blev iaf :D

hihi nu har jag ju inte arbetat i illustrator någon gång tidigare å jag är verkligen ingen hejare på PS...men med tanke på att jag är en nybörjare på allt detta är jag faktiskt ganska nöjd med vad jag åstakommit, å riktigt roligt måste jag säga att det var!!!
Nu får vi se när jag har möjlighet att gå Grafisk Design 2 :D

tjo tjo


Update 1

Torsdag till lördag var verkligen tre lyckade å roliga dagar (hihi söndag var även den en bra dag såklart :P).
På torsdagen hade jag en riktig tjejeftermiddag/kväll tillsammans med Marit.
Började med shopping på kupolen, gick igenom de flesta butiker, men höll hårt i pengarna å spenderade inget förutom påen jättego kycklingsallad på Kompis fiket...även om den var dyr så var den iaf väldigt värd pengarna måste jag säga :D
Lite senare bar det av till centrum, bestämde oss för att köpa biljetter till bion på en gång, det blev "Remember Me", men eftersomfilmen inte började förrens 21 så blev det en fika på Peace& Love cafét.
Remember Me var faktiskt en riktigt bra film,mycket känslor, men slutet var lite lustigt, å ganska oväntat måste jag säga...men som sagt,helheten av filmen var väligt bra :)

På fredan skulle jag egentligen suttit å arbetat med Hatice i skolan, men vi bestämde oss för att sitta på måndag istället eftersomvåran EXTREMT SEGA handledare inte gett oss hennes komentarer på vårat arbete som vi ahde lämnat in i början påveckan.
Satt istället hemma å försökte läsa lite Marketing Communications tills pappa komå hämtademig. Var hem en snabbis till Ornäs å hämtade en kasse med sommarlinnen ^^ hihi måste ju fylla på sommargarderoben oxå xP
Senare på kvällen var det tjejkväll hos Natta tillsammans med Karro. Gjorde hemmagjord pizza å kollade på typisk tjejfilm (Flirting with forty) hihi vet inte riktigt om jag ska säga att den var sådär superbra, men den var sådär typisk tjejjig så det var ju precis det vi var ute efter.
Det blev en massa pizza kvarsom jag tog medmig hem.
Eftersom jag var rädd att kassen skulle gåsönder när jag cyklade hem från Natta så la jag ner allt i min väska istället...närjag tog upp den när jag kom hem hade den läckt lite i väskan >__< haha som tur var gick det att torka bort meden trasa å det luktade som tur äringe tonfisk (det var tonfisksaft som hade läckt :P)

På lördagen gick jag upp tidigt för att hinna med 7.53 tåget till sthlm.
Innan jag träffade Frank fick jag lite tid att gå både till norr å leta efter Christians starka sås. Kollade i min vanliga asiatiska affär (Omi food) därdet jobbar en snäll liten man som alltid ärlika trevlig.
Han även iväg till andra sidan av city å köpte en film å en manga i SF bokhandeln i Gamla stan :D
När jag var på väg tillbaka ringde Frank å sa hon var på G.
Var verkligen trevligt att se henne igen efter sålång tid (^________^)
Det blev lite klädshopping å fyndade både ett linne på Gina för 49,- å en mjukis tröja. Ta 2 betala för 1 så jag å Frank tog varsin. Passade även på att gåtill Lagerhause (<3) å köpte jättesöta örngått å påslakan. (hihi Christian tyckte oxå de var fina för de var ljusa :P)

Efter att vi hade gått igenom alla affärer mötte vi upp med Gök. Satte oss på MAX å pratade. Jättekul att få prata med båda två :D
Tillslut var klockan efter 5 å det var dags att hoppa på tåget hem.
Under hemresan satt jag å funderade på dagen som varit. Kändes som att jag åkte från mitt "nya liv" för att återväcka mitt "gamla liv" sedan tog jag tåget tillbakatillmitt "nya liv" igen.
Det är lustigt vad träffa gamla vänner kan få en att känna :)

På söndagen kände jag mig lite deppig ett tag, Christian hade ont i benet å ville inte hitta på något för kunna vila benet tills han skulle iväg till jobbet igen. Förstår honom så jag skyller inte på honom direkt....blev iaf mycket bättre när jag hörde av mig till Natta om en promenad. Fick komma ut lite, äta lite mjukglass å gå ute i det fina soliga vädret. Underbart hihi !! :D

Denna dag kommer bli mycket jobbigare. X-jobbs plugg å jobba långa pass fre-sön...hihi men ska kanske spela Bingolotto på söndag.
Me like hemma-mys :D


Precis va jag behöver!

Idag har jag som  vanligt suttit med Hatice i skolan å jobbat vidare med x-jobbet. Vi hade väldigt bra flyt idag å vi har i princip blivit klara med en grov skiss på hela vårat arbete. Nu ska den i princip bara in på rättning, sen finslipas å slipas å slipas tills den är perfekt. Nu gäller det bara att läraren ger oss bra feedback så vi kan rätta/arbeta vidare.

Kom på mig själv att sakna den "gamla goa tiden" extra mycket mot vad jag gör i vanliga fall. 
Som vanligt slutar jag å Hatice arbeta i ca 4 tiden, passar mig perfekt för jag har kommit in i nån slags Top Model maraton å ser på det varje dag klockan 4 (fast det är gamla program jag redan sett så är det lika kul för det) men när det är slut vet man oftast inte vad jag ska göra, å Christian brukar inte komma hem förrens 7-8. 
Så då går man bara runt å göra massa oviktiga grejjer istället för att ta vara på tiden :/
När han sen kommer hem blir det oftast inge vettigare än TV .... Så idag kom jag som sagt på mig själv att jag saknade den gamla goa tiden extra mycket. Känns som att någonting alltid hände då...kanske minns fel,men det är så jag kommer ihåg det.


Ska därför bli fantastiskt roligt att få fika, shoppa å gå på bio med Marit imorrn :D En riktig tjej-eftermiddag, behövs kan jag säga!!


Å på fredag blir det tjejkväll med dessa underbara människor (minus mig alltså :P)



Å till sist på lördag blir det ÄNTLIGEN lite miljöombyte. Drar till Sthlm över dagen. Frankie Frank å Göki Gök skulle vara jättetrevligt att kunna få träffa då, eftersom det ju var typ ett halvår sen man träffa dem sist :D
De kommande dagarna kommer verkligen vara precis va jag behöver ^^


På fredag ska jag å Christian förresten kolla på nya lägenheten, Rymdgatan 34A på 51 kvadrat...få se om det är nått att ha :)
Är nog fortfarande lite skeptisk på grund av den ena å andra anledningen,men vi får se hur det går.


Nu ska jag plugga vidare.
Tjo tjo



Va trött jag blir!!!

Puuh!! Då var det överstökat, har precis avslutat ett samtal med mamma om att jag å Christian lagt intresseanmälan på 2 nya lägenheter. Hehe hon gick inte i taket riiiktigt lika mycket som förra gången det var på tapeten att vi skulle flytta, men hon tycker fortfarande att vi är dumma eftersom vi inte har nå "riktiga" jobb än.
Hmm, jadu vi får se hur allt slutar. Det är ganska många som visat intresse på båda lägenheterna som vi oxå är intresserade av, å vi har inte ens varit på visning än...så inget är säkert.
Jag har iaf börjat tröttna på att bo på moong8 för alla nya som bor på våran våning grisar ner den så man inte vill gå in i allrummet efter att de haft en förfest där....det är inte som det var för ett år sen om man säger så....


Nu ska jag fortsätta läsa lite Marketing Communications (blää) sen ska jag fixa potatisgratäng till Christian så den står färdig när han kommer hem ^^


Mjauu



Otränad ?!

Tog cykeln istället för bussen från Ornäs till Borlänge idag så jag kan ställa den i cykelförrådet på Mångatan istället. Har tänkt börja cykla till jobbet istället för att ta bilen.
tror nog att detta är något jag VERKLIGEN behöver. När jag cyklade från Ornäs fick jag stanna å vila/leda cykeln vid flera tillfällen.
Skulle kunna skylla på att det är pappa som inte pumpat cykeln tillräkligt, men som sagt...det kan mycke väl vara jag som har ben som spagetti :P


Igår var det personalmöte för alla Maxare på Broken Dreams iaf. Var faktiskt riktigt trevlig å jag hamnade med trevligt folk (för en gångs skull) :D

Idag blir det fortsatt xjobbs arbete med Hatice, sen ska jag nog hem till Ornäs igen....antar att jag ska passa på att prata så mycket med päronen som jag kan medans Christian är i Sthlm. Blir ju inte att jag ser dem så mycket nu för tiden.

Tjo Tjo!



Ps. yaaaay fint väder idag så jag har mina nya sommarskor (ballerina liknande lila skor :D)

Separationsångest

Idag drar Christian till Sthlm för att gå på en ElGiganten kurs, kvar blir då lilla jag.
Han försäkrade mig om att det inte var nån fara att jag "läckte" lite när jag stod på pärongen å vinkade av honom...men jag kunde inte rå för det, vi har typ inte varit ifrån varandra mer än en dag tidigare, så det känns faktiskt väldigt jobbigt att inte få se honom förens på torsdag. 
Har iofs ganska fullt upp jag med, har personalmöte idag (tisdag) å imorrn ska jag å Hatice fortsätta med x-jobbet. Vi hade ju seminarium och även ett enskilt möte med Sabine igår som gav oss feedback på vårat senaste PM...å det blev en hel del att rätta, men det är väll bra antar jag att det blev nu istället för senare.
Sedan fyller ju Christian år på torsdag, så jag måste fixa med lite blandat smått å gott innan dess.


Aja, nu ska jag städa lägenheten å försöka hålla den fin tills Christian kommer hem, sen blir det lite TV spel tills föreläsningen börjar (har börjat spela Final Fantasy 8 å tagit en paus från 13, verkligen kul med gamla spel ibland :D)

Hej svejs gnus å gnejs :P 


Varning !!

Igår gick jag å Christian på en lite liten promenad, å passade samtidigt på att testa några av GB´s nya glasssmaker. Jag har velat testa Ben & Jerrys nya pinnglass jättelänge eftersom deras övriga glassar annars är supergo :D, men redan efter första tuggan så ångrade jag mig. Det var faktist en av de äckligaste glassar jag någonsin smakat.
Chokladen runt om hade nå konstiga chokladkrossbitar i sig som var jättestarka å gav nån konstig bitter smak.
Å i själva vaniljglassen under chokladen (som även den inte smakade speciellt "vaniljigt") fanns det en massa jordnötsbitar som gjorde att glassen smakade salt.

Vet inte om de som gör glass och godis nu för tiden fått idé torka eftersom de har börjat ha salt i allt. Både i nya Magnum Gold och nya Maraboue chokladen finns det havssalt i. Å så den hör glassen med salta jordnötter.

Det jag helt enkelt vill säga med allt detta är iaf att Ben & Jerry pinnglass inte är go så slösa inte 26 spänn på nått som smakar blää !!




Over und Out!



Har bestämt mig

Känns som att jag vill ut å göra något ... på riktigt!!
Har alltför länge bara sagt att jag ska göra saker så småningom,men nu jieklar ska jag verkligen ta tag i saker å ting.
Talar såklart om mina ständigt framflyttade Japan planer. Men nu har jag bestämt mig.
Våren 2012, gärna i mars om det är möjligt så jag kan få se körsbärsblommorna, ska jag dit!!!!
Tills dess vill jag gärna kunna lite japanska oxå, så om jag får jobb till hösten ska jag leta kvällskurser, annars blir det japanska programmet jag kommer välja av alla de kurser jag sökt .


Punkt slut å där med basta!!!!! :D


Till detta bjuder jag på lite skön musik i form av detta: (nya favvolåten <33)








Blev inte lurad....

...på hela dagen igår fast det var 1:a April. Istället drog jag å Christian till Västerås på eftermiddagen för att handla lite datordelar åt honom + lite blandat smått å gott. Efter att ha kört omkring å besökt massa stora butiker i utkanten av Västerås och även ätit på deras MAX (som jag tycker var mycket stilrenare å fräshare än vad Borlänges MAX är +  de har det nya köks-systemet utan två kassor somman beställer i) iaf mot slutet av dagen drog vi in till centrum å handlade/kollade runt i några gallerior, å de hade Lagerhaus där <333 ååå vad jag har saknat den butiken sen den försvann från Kupolen. Köpte en jättegullig rosa skål med lock som jag ska ha typ sallad i när jag ska till jobbet :D Sen köpte jag en sockerströare, så nu slipper vi hälla socker direkt ur påsen :D
Fanns även jättesöta påslakan å örngott där med små rosor på, men det blev aldrig att vi(jag) köpte dem....kanske en annan gång :D

Var iaf en jättelyckad å mysig dag :D

Idag är jag hemma själv medans Christian jobbar,sen ska vi hem till hans mamma åäta påskbord. Men nu medans jag väntar på att tvättmaskinen ska gå klart tror jag faktiskt jag ska kosta på mig en promenad till Kupolen. Har inte varit där på 2 veckor eftersom jag ju varit sängliggandes i princip hela den tiden :(
å imorrn är det jobb igen,lite orolig för hur det ska gå, hoppas att jag är tillräckligt stark för att orka jobba en heldag :s men det jag främst oroar mig för är att rösten inte ska orka...känner mig hyfsat frisk nu, men hostar fortfarande ... så tror jag ska be dem att sätta mig på diskning hela dagen om det finns möjlighet :D

Tjo Tjo!!




RSS 2.0