MINA BESÖKARE
fr.o.m. 081024
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:

När man minst anar det

Igår begav sig jag å min lilla mamma till El Stockholmo för våran vanliga shoppingdag. På tåget ner hade jag tänkt öva lite japanska glosor, så där satt jag i godan ro å läste, men rätt som det var knackade grannen mig på armen(vi satt i en kupé) å frågade om jag pluggade japanska. Det var en ung tjej som frågade, så jag svarade att jag pluggade japanska muntligt och skriftligt på distans. Hon berättade då att hon hade pluggat japanska i Falun förra året då de hade campus undervisning och att hon kände igen de uppgifter som jag satt å höll på med. Så det var början på våran konversation som höll i sig hela tågresan ner till Stockholm. Jätteroligt att bara sådär random hitta nån som har samma intresse som jag själv ^___^ så nu ska jag och Lovisa (som hon då alltså heter) träffas någon dag senare och ta en fika. Yaaaay JÄTTEKUL ^^

Dagen i stockholm var iaf hur bra som hälst. Hade ju lämnat ett regnigt Borlänge bakom oss, å var inställda på att det skulle bli en blöt å kall dag, men i Sthlm sken solen å det var riktigt varmt, nästan kvavt överallt där man gick. Hittade en massa roliga grejjer (men inga skor eller kläder som jag oxå hade hoppats på att fynda) men om sanningen ska fram så finns det ju lika bra grejjer i Blg nu för tiden, så därför är det roligare att fynda ovanliga saker när man kommer till sthlm.

När jag väl kom hem så upptäckte jag iaf att jag hade fått två stora gigantiska blåser på båda lilltåna. Hahaha mina nya converse hade varit antingen för små, eller för o-ingådda, för jag hade haft otroligt ont när jag gick under hela stockholms-vistelsen, men man bet ju ihop så klart.
Men nu vart man ju mycket mindre pepp på att gå ut på Kåren som var på kvällen, än mindre pepp var man ju när Christian inte mådde speciellt bra pga. hans halsont. Så det blev att vi stannade hemma..



Så till en liten mindre rolig sak för mig själv.
Vill passa på att skriva några korta rader om min gamla morfar, som igår den 24 sep somnade in för sista gången. 95 år gammal blev han och jag är faktiskt en aning glad för hans skull. Kommer verkligen att sakna honom mycket, men det vore bara egoistiskt att önska att han hade funnits kvar här, när han själv inte ville det.
Han dog iaf av mycket hög ålder, och det är precis så som jag själv nån dag lång bort i framtiden vill göra om jag skulle kunna få välja själv :)

Vilket år alltså, 2 dödsfall för människor som jag känt. Å året är ju inte ens slut än :/ Hoppas att resten bara kommer bestå av roligheter.

また


Bara det roliga kvar ^^

Den här veckan har verkligen gått fort, och den har varit späckad som tusen (antar att det är därför den har gått så snabbt :P)
Jobbade mitt sista extra pass på MAX för den här veckan idag och har idag på eftermiddagen bara tagit det lugnt, virkat ganska mycket på mitt  nya projekt (som snart kommer att ligga uppe på hemsidan för allas beskådan ^^)
Kim var förbi en snabbis och kollade in beställningen på en Starcraft Marine soldat som jag nyligen virkat klart. hehe kräsen kund det där som ville ha lite ändringar, men det är bara kul att göra något perfekt..kunden har ju som bekant alltid rätt :D

Nu till kvällen blir det lite kårkväll, få se hur mycket folk som kommer att vara där i.o.m att det är Invasion Dalarna den här helgen. Frankie Frank Frank kommer upp iaf, det gillar vi mycket ^^
Så snart blir det overall på..yaaay !!

Å imorrn bär det av til El Stockholmo tillsammans med lilla mamma. Ska leta på stark kinesisk sås från Omi Food åt Christian å lite Japanska barnböcker till mig så jag kan träna å läsa ^^ Måste ju få upp flytet lixom. Kan verkligen komma till pass eftersom jag idag bokade in mig på mitt första kana prov för online-kursen (0__o) Lite läskigt, men hoppas det grå bra, har tränat kana ett bra tag nu så hoppas det går vägen, skulle bli liiite förvånad faktiskt om jag skulle behöva tvingas göra omprov, men men がんばれください!!

Nä nu ska jag göra en gloslista så jag kan sitta å öva glosor på tåget imorrn

じゃまた ^^


Ja va ska man säga....

....kommer bli en fullpackad vecka kan man iaf lätt säga. Å den har bara börjat.
Har två arbetsintervjuer på en å samma dag nu på onsdag. Ska först till Falun å intervjuas för studentbanken (vilket man kanske inte kan räkna som ett riktigt jobb, men det är iaf en bra merit att ha gjort tycker jag ^^) sen på eftermiddan ska jag ut till Dala Airport och intervjuas för ett jobb som marknads och försäljningsassistent. SPÄNNANE!!!! ^__^
Sen under veckans gång har jag även anmält mig till lite olika jobbpass (vilket ett av dem blev gjorda idag). Måste ju få in lite mer pengar så man kan bidra mera...
Pengar spenderades för övrigt idag på en ny fin halsduk från Wear it, nya jeans från Cubus och en snygg kofta från Gina. Dags att uppdatera garderoben och för en gångs skull slänga ut det som faktiskt är sönderanvänt.
Som grädden på det hela har jag en massa Japanska läxor att ta itu med så det är bara att bita ihop å få allt gjort...kanske skulle gå lättare om jag inte virkar på mitt nya projekt lika mycket, men det är ju så roligt ^^

Till dagens shoppingäventyr hade jag även Marit som sällskap. Alltid lika roligt och det blir av någon anledning alltid så att man spenderar någonting. Men vadårå, jag älskar ju att shoppa (även om jag är gördålig på att lyckas fynda bra saker till mig själv) om sanningen ska fram så är det nästan bara när jag shoppar tillsammans med någon annan som jag verkligen kan hitta/köpa saker :D
Marit: Vi får inte vänta lika länge med att ses så din hårfärg hinner ändras igen ;P

Så till min lilla kommentar om valet. Är inte speciellt insatt eller för den delen intresserad av politik, för i mina ögon så säger politikerna samma saker. Men det jag sett på Facebook efter gårdagens val är bara kaos. Att massa människor börjat ta bort vänner för att de röstat på SD är bara fel. har dessa människor helt plötsligt blivit några andra människor mot vad de var innan valet??
Fattar inte folk va demokrati innebär?! Det måste ju varit många som röstat på partiet om de faktiskt lyckats komma in i rikstagen. Men det verkar som att ingen av partierna som kommenterade på valvakan heller brydde sig om att kommentera varför så många människor röstade på SD. Istället skyller de bara på SD i sig och att det är någe fel i sammhället. Tja...va vet jag, jag kan inget om politik, tycker det är svårt att beskriva mina tankar ocg funderingar i ord denna gång så att det blir rätt å inte missförstått ... Tycker istället helt ärligt att det kommer bli lite intressant å faktiskt se hur de ledande parierna kommer lösa detta.

Nä, nu ska jag skriva en själv introduktion på japanska! Sug på den ni :P

じゃまた


Illa!!

Usch!! Idag försov jag mig. Skulle haft första muntliga konversationskursen klockan halv 10 idag. Hade därför ställt min mobil att väcka mig klockan 8.46 så jag skulle haft mer än en halvtimme att vakna/göra mig iordning på etc.
Men av nån anledning så vaknar jag inte förrens Christians mobil-alarm ringer KLOCKAN 10!!!! jag är nu en halvtimme sen till lektionen (som bara varar fram till halv 11)
Jag rusar fram till datorn å slår på den...(på lektionerna måste man ju sitta i cam oxå, så då ser ju alla hur nyvaken jag är .... )
Läraren märker iaf att det kommit in en ny elev till samtalsrummet. Som tur är har jag sinnesnärvaro nog att kolla på schemat å se att det är en till lektion klockan 11, men för en annan grupp. Så jag säger att jag går på den lektionen istället, och loggar skamset ut ur samtalsrummet.
USCH!! Att försova sig gör iaf att jag får en väldig ångest. Man vill lixom kunna hinna ikapp å göra lika mycket som man egentligen skulle ha hunnit gjort under den tiden man låg å sov som bäst...men när man inser att det det inte är möjligt börjar iaf jag skämmas som en tok....Arg blir man oxå, på att så mycket av dagen försvunnit som man skulle hunnit göra nått vettigt på...men i detta fall var det ju inte så farligt, bara en halvtimme...men det känns för mig som att jag legat å sovit halva dagen.

Aja, efter att lektionen är slut ska jag å Christian ner å kolla in Borlänge Marknad. Få se om den har blivit ännu mera lite sämre än vad den var förra året. Annat var det när jag gick på högstadiet. Då var marknaden runt kupolen, samt hela övre parkeringen. DÅ var den STOR (iaf med mina mått).
Ska även hinna förtidsrösta idag. Jobbar ju i helgen så det kommer nog inte orkas med om jag inte gör det idag.

Så lite viktiga saker att ta me sig från detta blogginlägg: Försov dig inte och gå å rösta!!!

じゃまた


Mår som jag förtjänar

Usch!! Idag mår jag inte superbra kan man ju säga...börjar kanske bli gammal å klarar inte av att dricka längre hehe nää om sanningen ska fram så hade jag ju inte druckit nått på hela sommaren å sen blev det inte bättre av att man försöker ta igen det på kåren igår >__< haha 2 tequila shots å en massa groggar är nog inte världens bästa kombination. Får köra på cider till nästa gång som på den gamla goda tiden :)
Har iaf världens bästa kille som tar hand om mig nu när jag inte mår så bra och som såg till att jag kom hem i ett stycke med väska å allt. Älskar dig!! <3

Nästa vecka som kommer (vecka 37) är det alltså nya tag som gäller. Mera japanska och mina första klassrumsbesök ska göras redan imorrn måndag. Gardasil vaccination och sen en jobbhelg som väntar. Mycket på G som sagt.

じゃまた


Tisdag idag

jaha, så har ännu en vecka gått sen jag uppdaterade. Lite saker har hänt. Har hunnit med att vara modell för en dag tillsammans med Karro å Natta, gå på kåren, jobba under helgen och lyckats få förkylningen att ta om efter all ansträngning.
Har blivit ganska dagvill av att vara hemma hela tiden. Trodde t.e.x att det fortfarande var måndag idag, men det är ju tisdag och jag har både hunnit med en japanska lektion och jobba 3 timmar.
Så imorrn hade jag iaf tänkt plugga japanska glosor för hela slanten och sen om nån vill, så får de hemskt gärna höra av sig å ta en fika så jag kan få en liten pause från allt :D'

じゃまた


Har inte tid!!!

Usch å blä å fyyy!!
Har känt mig hängig i kroppen sedan i tisdags å idag (torsdag) när jag vaknade kände jag mig inte alls bra. Trött å näsan är snuvig. Lite svullen i halsen oxå >___<
Näääe jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu!!!! Idag har jag två lektioner japanska som jag vet att jag kommer bli helt slut å snurrig i huvudet av. Det blev jag iaf i tisdags då jag hade första lektionen. Då satt man lixom 1 och en halv timme framför datorn utan stopp. Idag är det samma sak men x2 för idag är det dubbel lektion med en halvtimmes rast imellan.
Imorrn ska jag, Karro å Natta ju även på Modell för en dag...om jag känner mig som en överkörd skata så kommer det nog inte bli nå bra bilder...tur att det inte är nå köptvång iaf ...
Å sen till råga på allt så jobbar jag 8+7 timmar i helgen!!! Så ni förstår, det är INTE OK för mig att vara sjuk just nu!!!

Snart ska jag iväg å sälja första djuret som jag haft på beställning. Tog mindre än en vecka denna gång :)
200,- landade slutsumman på för första beställningen, så jag kommer nog att hålla mig till typ den prisklassen bara så ni vet ;)

tjo!


RSS 2.0